Početna stranicaKazalo stranicaKontaktIspis

Povrede izazvane kiselinom

Ovaj maleni mačić pronađen je u brodogradilištu 3. maj u Rijeci. Doveli su ga radnici koji su vidjeli da je nesretna životinja pala u posudu u kojoj se nalazila kiselina koja se koristi u škveru. Odmah su kontaktirali volontere Udruge Mijau i maca je donesena u ambulantu. U članku su fotografije koje govore više od tisuću riječi.
Ove ružne rane tretirali smo jednako kao da se radi o opeklinama. Mačić je previjan dva puta dnevno, tako da su rane stalno bile pod sterilnim, vlažnim povojem. Prvi dan intravenozno mu je nadoknađena tekućina jer je bio dehidriran, a cijelo vrijeme liječenja bio je i pod intenzivnom antibiotskom kao i potrebnom potpornom terapijom.
Iznimno umiljat mačić uvelike nam je olakšao posao svojom dobrom voljom. Opća anestezija bila je potrebna svega dva puta u desetak dana.
Prvi dan povrede su izgledale strašno. Praktički nije bilo kože niti na jednoj šapici, a u potpunosti su nestali i jastučići sa šapica. Najružnije rane bile su oko samog spolovila.

Fotografije

kiselina_prvi_dankiselina_prvi_dan_(1)kiselina_prvi_dan_(2)kiselina_prvi_dan_(3)kiselina_treci_dankiselina_treci_dan_(1)kiselina_treci_dan_(2)kiselina_sedmi_dankiselina_sedmi_dan_(1)kiselina_sedmi_dan_(2)kiselina_sedmi_dan_(3)kiselina_deveti_dankiselina_deveti_dan_(1)kiselina_jedanaesti_dankiselina_jedanaesti_dan_(1)kiselinakrajkiselinakraj_(1)kiselinakraj_(2)